Adopteren

Adoptieprocedure stichting

Als je interesse hebt in een hond mag je vrijblijvend het adoptieformulier invullen dit is om te kijken of de hond past bij je leef en gezinssituatie. Na ontvangst van deze vragenlijst zal er iemand van de desbetreffende stichting contact met je opnemen.  Zij zullen dan zoveel mogelijk over de hond vertellen en je vragen beantwoorden zodat ze kunnen beslissen of er een juiste match tussen jullie is. Als het om een hond gaat die in een gastgezin verblijft dan kun je uiteraard langskomen voor een echte kennismaking.

Zijn jullie er samen uitgekomen welke hond het meest geschikt is, dan wordt de adoptie bevestigd door het invullen van het adoptiecontract en het betalen van de kosten.
 
Voor honden uit het buitenland:
Als de adoptie rond is regelt de stichting alles voor de reis. In de tijd dat je op je hond wacht wordt je door de foster op de hoogte gehouden over de belevenissen van de hond. Ondertussen zoekt de stichting naar een vluchtbegeleider die de hond mee zal nemen naar Nederland. Op de afgesproken datum kun je de hond ophalen op Schiphol. 
 
Besluit je om een puppy te adopteren, houdt er dan rekening mee dat deze pas vanaf een leeftijd van 15 weken mag vliegen (i.v.m. de verplichte rabiës inenting).

Adoptiekosten

De kosten voor adoptie van een pup of een volwassen hond bedragen tussen de 350 en 500 euro (afhankelijk van stichting en of de hond al in Nederland is)
In dit bedrag zijn de volgende kosten inbegrepen:
 
  • Adoptie hond (verzorging voor de adoptie, voer, standaard entingen en kleine medische handelingen als kuurtjes etc)
  • Reisklaar maken (chip, rabies, entingsboekje, papieren Veterinaire dienst, bloedonderzoek consult dierenarts voor de gezondheidsverklaring
  • Vlucht
  • bij sommige stichtingen is de reisbench inbegrepen. De bench is na de adoptie eigendom van de adoptant.
 
In Nederland werken we met een nazorgteam en eigen fosters. Hierdoor is er hulp wanneer het minder goed gaat en indien er afstand gedaan wordt eigen opvangmogelijkheid. 

Van de specifieke stichting ontvang je ook nog alle informatie.

Adoptieprocedure herplaatsing

Als je interesse hebt in een hond mag je vrijblijvend de vragenlijst invullen dit is om te kijken of de hond past bij je leef en gezinssituatie. Na ontvangst van deze vragenlijst ga ik samen met de baasjes kijken of het een match zou kunnen zijn. Dan breng ik jullie in contact. Zij zullen dan zoveel mogelijk over de hond vertellen en je vragen beantwoorden.  Als jullie er beiden van overtuigd zijn dat het een match zou kunnen zijn kun je een kennismaking plannen. De baasjes beslissen ten alle tijden of ze de hond bij jullie willen plaatsen of niet. Beiden partijen moeten een goed gevoel hebben. Verdere afspraken en overdracht is tussen de partijen.

Dog foster Cindy is enkel ter bemiddeling en is op geen enkele wijze aansprakelijk (Dit staat ook vermeld op het vragenformulier)
 
Baasjes bepalen zelf het overnamebedrag deze staan bij adoptiekosten 
Bij particulieren herplaatsing: doe nooit een aanbetaling voor een hond.